Re: Hygiena a kosmetika pro novorozence
Janino, mám velice dobrou zkušenost s přírodní kosmetikou
.
Na běžné mytí i na umývání pokakaného zadečku je skvělé mýdlo s kozím mlékem
http://www.slune.eu/prirodni-kosmetika/mydla-sampony/tuha-rucne-vyrabena/mydlarna-rubens/mydlo-s-kozim-mlekem?cPath=77_98_386_389
(je vhodné i pro alergiky). Myju s ním nejmladší, pětileťáka i sebe a doporučuju
.
Výborná je Weleda, Earth baby frindly, Saloos.
Já si třeba vlhčené ubrousky dělám sama. Mám nastříhané a obentlované klasické čtvercové plenky a ty točím, peru s látkovýma plenkama. Uvařím si měsíčkový čaj a do něj kápnu trochu kojenecké koupele od Weledy a kapku levandulového esenciálního olejíčku (ale ten bych u novorozeňátka vynechala), zamíchám a naliju do svačinové krabičky s látkovýma ubrouskama. Vymačkám přebytek a mám hotovo. Chystám si ubrousky vždy maximálně na dva dny. Přeci jen jsou přírodnější a směs by se pak mohla kazit. Jinak mně i malé vyhovují vlhčené ubrousky od Earth baby friendly, jsou měkounké, jemné a bez zbytečných přídavků "na vylepšení".
Malé miminko se nemusí mydlit každý den, ale opravdu stačí čistá voda a nějaké mydýlko na celé tělíčko jednou, dvakrát do týdne. Já si před devíti lety myslela,že dělám to nejlepší pro svou prvorozenou, když jsem ji od hlavy k patě téměř denně vymydlila Johnsonem, tak, jak mi to v porodnici ukazovaly sestřičky
.
Já jinak při přebalování doma dcerku myju vatou a čistou vodou, přijde mi nejjemnější
, když je pokakaná, tak jí zadeček umyju naším oblíbený mydýlkem s kozím mlékem.
Odpovědět