Re: glukóza
Netvrdím, že glukózový test je něco chutného, ale příjde mi to nejmenší zlo. Přiznám se, že vypovídající hodnotu testu jsem nikdy nezkoumala a ani nehodlám.
Co se týká tripple testu, při druhém těhu mi vyšly nějaké zvýšené hodnoty, dr mi to moc nevysvětloval, ale bylo podezření na rozštěpy. Asi 10 dní jsem byla s nervama v kýblu, nežli jsem šla v Budě k dr Čutkovi na genetický UZ. Ten mě hned na začátku uklidnil, že zvýšené hodnoty mohly být způsobeny nachlazením.... nebo ne úplně přesným výpočtem TP... Vše bylo OK.
Tentokrát byl tripple v pořádku, ale mám kolem sebe dvě maminky, kterým vyšla řasa v zátylku (zapomněla jsem termín) 2.1 a obě dvě chtějí genetici dohnat minimálně na amnio. Přičemž můj gynekolog, velká kapacita, mi vysvětloval, že hraniční je hodnota 2.5. A přiznává, že nesouhlasí s genetiky, kteří by nechali jít maminku na potrat jen proto, že na UZ objevili, že miminku chybí článek prstu.... Hnus.... A naprosto s ním souhlasím, že dokud se miminko nenarodí, nikdy není nikdo schopen říct, že bude zdravé. A kolik už bylo případů, kdy testy vycházely OK a narodilo se postižné miminko...
Já bych tripple asi neodmítla, ale brala bych ho spíš jako informaci.
Odpovědět