12.10.2009 16:40:39 Dáňula
Nepřepsané dědictví
Když už je tu dotaz na to, jak by kdo dědil, zajímal by mě trochu jiný problém, ale taky se týká dědictví.
Muži před cca 12lety zemřela máma. Měla s manželem byt, kdy dle dědického práva muž měl dostat 1/4, ovšem v té době mu bylo 14 let, tkaže ho nikdo nezapsal jako spoluvlastníka (prý to nešlo, ale je mi potom divné, že těsně před smrtí mu odkázal chalupu a tam jako majitel zapsaný být mohl). Dodnes v tom bytě není vedený jako spoluvlastník i když teoreticky jím je, jeho otec stopil veškeré dokumenty toho dědického řízení a vlastnictví bytu se týkající a upřímně - ani ho nenapadne, že by jeho syn z toho bytu něco měl. Už x let ho pronajímá. O dalších praktikách, kterak dědictví zmenšil na chabou 10 jen proto, aby syn nic nedostal radši pomlčím.
A dotaz - jde se ještě po takové době nějak domoci toho, aby byl zapsán jako spoluvlastník, nebo už je to "promlčené"? A on osobně k tomu nemá žádné dokumenty - všechno měl otec.
Muž sice říká, že s tím bytem se už dávno rozloučil, ale zas přijde mi blbé, aby ho otec furt bral "u huby", když na to má ze zákona právo a teď už vlastně neobírá o ty peníze jen jeho, ale i naše děti a ještě se tváří, že bysme ho měli dotovat.
Pro chytré rejpalky - nejde mi o ten byt, fakt ne, bydlení máme slušné, jde mi o to, jak někdo může být tak nenažranej, že je schopnej brát i vlastním dětem a ještě se tím chlubit.
Odpovědět