Re: Jak vydědit sourozence?
Jano, generalni plnou moc jako jakoukoli jinou lze kdykoli odvolat. Vzory jsou volne pristupne na netu. Mel by s tim byt obeznamen zocnenec a popripade jine instituce, kde ta plna moc byla pouzita. Ucty v bance: pokud zneji na jeji jmeno tak zadna plna moc nepostaci, zriuje se pristup k uctu pro dalsiho uzivatele, ten staci kdykoli zrusit v samotne bance. U platebni karty k uctu zase neni nic jednodussiho nez ji trusit, popripade nahlasit jeji ztratu nebo i jen zablokvat. Pokud ji chodi duchod na ucet syna tak staci na urade pozmenit kam to ma chodit. Vkladni knizky bezjmenne byly uz davno zrusene, takze museji byt na jmeno, prostredky na nich banka na zaklade generalni plne moci nevyda. Bud je musi vybrat opravnena nebo max. bude akceptovat zvlastni plnou moc pro kazdy ukon, banky uz jsou taky davno dost opatrne. Pokud se z te knizky nic nevybere za zivota bude pak predmetem dedictvi. Tohle vse je lehce proveditelne pokud babicka uz nebyla zbavena zpusobilosti, pokud uz byla, tak by se mel u soudu zazadat opatrovnik, co bude zastupovat jeji zajmy. Z toho mi vyplyva, ze bud kamaradka si trochu vymysli nebo ma pravnika na nic, co jen taha penize. Takze s bankou zajit rovnou do banky. Toz asi takhle.
Odpovědět