Absence výplaty v rozpočtu - kde vzít a nekrást?
Ahojte, chtěla bych se poradit, možná se spíš vypovídat. Ne vlastní vinou jsme se s přítelem ocitli ve velmi nepříjemné situaci, kdy nám v rozpočtu na tento měsíc chybí jedna výplata, kterou měly být uhrazeny lednové platby. Je to výplata za měsíc, kdy byl přítel načerno na brigádě, než nastoupil do nové práce. Nechci rozebírat, jak ze "zaměstnavatele" ty peníze dostat, je mi jasné, že když nebude chtít, nedá nám je.
JENŽE: Dostali jsme se do situace, kdy moje výplata nestačí na pokrytí nájmu, splátek, mobilů, na vyžití a na cestovné do práce. Prostě nám ta jedna výplata brutálně chybí. Své rodině říct o půjčku nemůžu (blbé vztahy), přítelově taky ne (vztahy OK, ale nebylo by z čeho půjčit) a ofic. půjčku nám nikdo nedá - oba jsme v lednu nastupovali do nové práce.
Některé platby jdou odložit a zaplatit později, ale některé jsou problém, např. mobil, ten odpojí, pokud nezaplatím, nájem, hlavně provozní náklady (jídlo, drogerie) a to jízdné. Už jsme na nule a fakt nevím, co teď. Jak byste zalepili v takové situaci díru v rozpočtu Vy?
Přítele napadlo, vzít si zálohu (já) a dělat přesčasy (on). Myslím ale, že to je řešení polovičaté, protože nám ty peníze stejně budou chybět aspoň částečně a je jedno, jestli tento měsíc, nebo příští...
Odpovědět