Re: Absence výplaty v rozpočtu - kde vzít a nekrást?
Nedá mě,abych se nad tímto příspěvkem nepozastavil.Určitě není první ani poslední co tady nebo v obdobných diskusích čtu.A tak si říkám,jaký to má vlastně smysl? To že mě bude někdo litovat?Že se ubezpečím a uklidním,že na tom jsou jiní třeba ještě hůř? Už dlouho vnímám jeden fakt,že tato cesta je pro lidi asi nejpohodlnější.Tím to nechci nijak zlehčovat a nedělá mě to radost.Trochu mě z toho příspěvku připadá,že jste asi mladí,neschopní a pracujete za méně jak je životní minimum,nebo absolutně nedokážete s penězi hospodařit.Nevím co je více pravda,ale cestu bych začal hledat ve vašem myšlení a přístupu k životu.Už ta možnost,dva mladí a bez dětí otevírá tolik možností.Co by pak měly říkat rozvedené maminy s dětmi, kterým otcové neplatí atd.Jednu takovou řeším a není těžké i tam najít řešení.Jenže právě zkušenost je taková,že lidé ty řešení nehledají nebo jsou líní pro to cokoli udělat (tím to nemyslím teď osobně)V tom vidím ten hlavní problém.Snad nečekáte,že to za vás někdo zrovna na netu vyřeší nebo vám bude posílat peníze? Trochu mě to připomíná hospodaření našeho státu.Většina lidí čeká,že vše za ně vyřeší,zaplatí a bude pohoda, OMYL.
Ale k věci.Možná by bylo ve vašem případě (pokud chcete nějaké rady) rozebrat vaše příjmy a výdaje.A region kde žijete.To jsou asi nejzásadnější věci.Zarazilo mě,že jen jeden příspěvek ze zajímá o to,jak jste připraveni na okamžik,že byste byli dlouhodobě mimo možnost vydělávat? Nemoc,úraz,ztráta zaměstnání? Proč, když jste svobodní a bez dětí nemáte víc činností,více příjmů,vybudované rezervy?Já sám stíhám min. 2 práce a k tomu jsem každý týden na horách a 3 x týdně na tenise a mám i poměrně dost volného času jak potřebuji.Všechno se totiž dá když budete chtít.Já bych se potřeboval naklonovat na několik kusů abych stíhal vše co bych chtěl,ale nohodlám se kvůli penězům přetrhnout.Takže práce je mraky,ale chuti u lidí je méně.Jasně že se ozvou ti co řeknou že u nich není atd.Ale vy máte šanci za prací jít a v tom máte rozhodně výhodu.Takže začněte u svých výdajů a pak řešte navyšování příjmů a tvoření rezerv.Nespoléhejte na pomoc od ostatních,nemusí přijít a také se na ni dobře zvyká,ale pak se hůře vrací.Klidně pište můžem o tom diskutovat.Hlavně nevytloukat klín klínem.Jinak je to smutné a držím palce ať je brzo lépe
Odpovědět