15.3.2010 10:46:59 zuzvald+T 04/2006 a K 01/2011
Re: Domácí pekárna - zkušenosti
Tak pekárnu mám něco přes dva roky.Peču podle nálady a potřeby.Háky mám dva a vytahuji je před pečením-při posledním kynutí(už jsem se naučila kdy přesně).Kupovaná směs na chleba nám nechutnala zatím žádná.Nebo nám přišli moc drobivý.Já osobně peču podle tohoto receptu :
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Místo vody používám mléko-přijde nám jemnější.A občas místo kmínu dám lněné a slunečnicové semínko.používám sušené droždí.
JO a pokud mám celozrnou nebo chlebovou mouku,tak to namíchám.(300 g hladké mouky a zbytek např.chlebové mouky)
Odpovědět