22.3.2010 19:59:46 Hilly.
Re: Manduca - poraďte
Lalial, však některé děti mají záda z bříška dost pokroucené. Kamarádčin kluk měl hlavu na stranu a museli cvičit Vojtovku. Moje dítě zase preferovalo na spaní pořád určitou polohu se zakloněnou hlavou. Fyzioterapeuti tvrdí, že je po porodu na čase, aby se dítě začalo pomalu narovnávat na pevné podložce...No některé názory jsou dost militantní, ale nosit novorozence několik hodin denně ve vertikální poloze považuju zase za druhý extrém.
Manduca to prostředí, podle mě, rozhodně nahradit nemůže, dítě je v děloze obklopené pevně celé, je scholulené a ještě tam má navíc plodovou vodu.
V Manduce se mimino ze začátku dost klátí ze strany na stranu a příliš je zatěžovaný krk. Myslím, že to prostředí líp napodobuje šátek, dítě je v něm tak nějak celé zpevněné-pokud je schoulené v klubíčku a nošené v kolébce(kříž s kapsou)...Za Manducu říkám ano, ale dřív jak ve třetím měsíci bych ji fakt neriskovala....To co píšu je samozřejmě jen můj názor a důvod proč nosím/nenosím tak jak nosím.Žádné důkazy ti pochopitelně nepředložím, jen mé úvahy.
Odpovědět