Re: Manduca - poraďte
Polohu vertikální nedoporučujú hlavne preto, že nie sú dovyvinuté páteřní obratle a chrupavky medzi nimi a ak je dieťa vertikálne, tak hlavička neúmerne tlačí a splošťuje ten ešte skoro prázdny priestor medzi obratlemi - napísané polopatisticky laicky.
Ovšem je vertikální poloha a vertikální.
V Manduce je dítko i vertikálne umiestené tak, že je zaklubíčkované, tudíž tá hlávka leží na mamine a netlačí na páteř, ako pri nosení na rukách v tej "klasickej" cezramenovej polohe.
Ja malého nosím od dvoch mesiacov a doma si najprv zvyknúť nevedel, vonku bol od prvej chvílky tichučko. Chodza po vonku s ním proste inak houpala, než pobiehanie po byte. Doma bol v tom klidný jedine, keď som s ním houpavo tancovala na riadne hlasitú hudbu
))
Samozrejme šátky sú super, ale ja ich mám postavené na rovnakú úroveň, ako Manducu. Manducu som zvolila preto, že mám ešte jedno hyperaktívne staršie a nemala som čas "tanečkovať" okolo úvazov, keď som sa hnala do školky. Manducu som nasadila a bolo.
Najprv som nosila na bruchu, cca od siedmeho mesiaca na zádech doteraz - má rok a pol.
Odpovědět