Přijde mi to na hlavu, v životě jsem se titulem nepředstavila.
Jako jo, mám ho na pracovních vizitkách, v občance teda ne, ale příležitostně si ho tam asi nechám zapsat kvůli policajtům a zdravotníkům, ti na to hrajou (ne kvůli protekci, ale aby si na mě neotvírali ústa, což někteří rádi činí).
Ale že bych se představovala titulem - no to mi připadá fakt komický. Když se někdo představí "inženýr Nováček", tak můj otec vždycky reaguje "A to inženýr je křestní, nebo příjmení?". Onehdá se nějaká paní domáhala, aby ji oslovoval paní inženýrko - nebylo to v obchodním styku. Neměl nějak náladu, tak pravil, že u nás doma máme každej tituly nejmíň dva, tak na tom tak nebazírujem. A že nejvíc na titulu trvají ti, kterým dal nejvíc práce. Paní inženýrka velmi ochladla
Já bych to sice takhle neformulovala, ale ta místní posvátná bázeň před titulovanými hlavami mi přijde chvílema fakt neuvěřitelná.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.