Jmenuji se docent doktor Josef Vosáhlo kandidát věd je děs. Ale pokud se představí Jsem docent Josef Vosáhlo, nepřijde mi na tom nic zvláštního. Záleží na celkovém vystupování člověka. Někdo je z práce zvyklý, že se všichni titulují, tak to "venku" neumí vypnout. A pak jsou tací, co se představují s důrazem na titul a jméno skoro zaniká. Tak takové fakt nemusím. Titul mám, používám ho jen v dotaznících, kde je na to přímo kolonka nebo pokud třeba píšu úřední dopis nebo stížnost. Tam to tak nějak přidává na vážnosti a důležitosti. Ovšem ne mně, ale tomu dopisu. Nemyslím si, že by to tak mělo být, ale často to tak lidé bohužel chápou. Kamarádka, dokud neměla na kartičce ZP napsaný titul, tak s ní doktoři jednali pomalu jako s nesvéprávnou. Pak změnila pojišťovnu, při té příležitosti jí dopsali titul a od té doby s ní Dr. jednal jako s rovnocenným partnerem.
Co mi ještě vadí je titulování na svatbě - na svatebním oznámení se dočtete, že si inženýr bere magistru, oddávající pak dodá: "Berete si zde přítomnou slečnu nevěstu magistru Františku Vomáčkovou?"
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.