Morunko, já jsem známým kritikem onoho "dřív bylo blaze, v životě jistoty a všechno ve větším klídku". Já na to fakt nevěřím, v mojí rodině tomu tak rozhodně nebylo. Mluvím o rodině, kde generace se základním vzděláním dřely rukama v zemědělství, nikoli po maturitě v kanclíku. Oproti tomu, jak těžko se babičce před 50 lety vycházelo s penězma, si dneska fakt žijem nad poměry. První republiku dneska taky lidi soudí akorát podle filmů pro pamětníky, no ale oni všichni nebyli bankovní radové a všechny ženský nebyly v domácnosti. Byly i rodiny, kde otec dřel jako tesař či nádeník a matka dřela na poli a byli fakt ve velkým stresu, aby měli přes zimu co jíst (co si nenasušíš nebo nezavaříš, prostě v zimě nemáš...). S tím se dnešek s narvanýma vozíkama v supermarketech fakt nedá srovnávat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.