6.9.2010 11:49:15 Petra Neomi
Re: Tloustnutí po AD
Beru ho od ledna, a jsem s ním spokojená. Beru 50mg, stovka už byla trochu moc. Zoloft patří mezi "lovce serotoninu", takže by neměl uspávat a tlumit, spíš stimulovat. Znám lidi, kteří ho berou přes deset let. No, a pokud jde o vysazení... nejdřív jsem počítala s tím,že se ho zbavím v létě, pak mi psychiatr začal nenápadně naznačovat, že to tak snadné nebude. Neberu ho na deprese, ale na postraumatickou stresovou poruchu, bohužel skoro pětadvacet let neléčenou. Definitivně mi to spustilo onemocnění dcery a i když se pak ukázalo, že to není nic fatálního, usoudila jsem, že tentokrát už to na medikaci opravdu je. Nevím, jestli to někdy vysadím, pokud bych neprožívala tolik stresů jako teď, tak by se o tom imho dalo uvažovat, ale zatím prostě potřebuju fungovat, takže to beru. Mohla by pomoci psychoterapie, ale ta taky může znamenat, že se na nějakou dobu rozsypu a to si při své práci a s malým dítětem nemůžu dovolit.
To přibírání mě upřímně řečeno dost míchá, ne, že bych přibrala nějak dramaticky na kila,ale zavodněné břicho, navíc po císaři, není nic moc. Pomáhá mi lymfodrenáž,tam je účinek markantní a patrný v podstatě hned.
Odpovědět