Mám říct o smrti syna jeho otci?
Dostala jsem se do složité situace a přemýšlím, jak s tím naložit. Můj (teď už bývalý) manžel měl z prvního manželství syna. Po určité době došlo k rozvodu, klučíkovi bylo tenkrát 2 roky. Od té doby ho neviděl, ani za našeho manželství o něm nemluvil, bral to asi tak, že má novou rodinu a tím to pro něj končí. Matka klučíka se pak znovu vdala, malého si její partner plně adoptoval.
Moje nejstarší dcera ví o tom, že má nevlastního bratra, ale nikdy se nezmínila o tom, že by o něm chtěla něco vědět, vyhledat ho ...
Letos jsem se náhodou dozvěděla, že ve vesnici kde bydleli už nebydlí a že se s ním "asi" něco stalo, po trošce pátrání jsem zjistila, že bohužel na jaře spáchal sebevraždu (bylo mu 21 let), školu ukončil po základní škole, dál už nešel, experimentoval s drogami, krádeže, ... jeho matka už s partnerem se kterým si ho před lety adoptovali nežije.
Teď váhám, jestli skutečnost že už kluk nežije říct jeho pokrevnímu otci, nebo se o to nijak nestarat. Dceři jsem se rozhodla že to zatím říkat nebudu, pokud by se někdy o nevlastního bratra zajímala, zeptala se, tak bych jí to řekla. Třeba já bych takovou skutečnost vědět chtěla, i když by vlastně právně to dítě už moje nebylo. Ale nevím, do té situace se snad nedostanu.
Odpovědět