Re: Opakované lhaní - co s tím :-(((?
ahoj, no těžko říct,
děti kolem 6 a 7 roku lžou již cíleně a prý u dětí, které lžou je většinou i prokázána docela vysoká inteligence, což jak popiseješ synka i na to sedí.
prostě podle mě zkouší, kam až může zajít, kde je ta hranice, o které jste doteď jen teoreticky mluvili.
Takže osobně (syn mi taky v tomhle věku zahlal několikrát, nebo podával informace úplně ne přesnět), teď ve třetí třídě už to je OK.
Osobně bych mu rázně, ale opravdu rázně dala najevo, že jsem z jeho chování (záměrně jeho chování ne z něho) velice zklamaná (to mého syna velmi mrzí). že to že lhal, bohužel nemělo následky jen pro něj, ale že i ty vypadáš jako lhář a to rozhodně nechceš. A že ti teď asi určitou dobu bude trvat, než mu zase budeš důvěřovat, což určitě chápe.
A k tomu prostě lhát se nemá, není to správné a ubližuje to lidem. A ještě určitě se u někoho osvědčí, až po tobě něco bude chtít, tak mu to odkejvej, ale neudělej to a když se ti připomene, tak mu řekni, že už si to dávno udělala. (třeba chce kakao), prostě aby okusil lhaní na vlastní kůži, jestli mu to je příjemné. to ale enfunguje na každýho :D
držím palečky, já jsem taky výbušná bomba co ustavičně řve a bouchá... ale některé situace je lepší fakt řešit v klidu.
Odpovědět