Re: Recepty pro drahé oleje a octy
Kambalo, jsi ve stejné situaci jako já před rokem, naši dárci zřejmě nakoupili ve stejném obchodě (zřejmě Vom Fass, že?).
Tož moje zkušenosti po roce používání jsou takové - třešňový octový balzám smíchaný s olivovým olejem, špetkou soli a trochou medu mi hrozně chutná se směsí listových salátů.
Riserva balzamiko miluju já i moje děti na klasický salát caprese i když vím, že tam nepatří... a přiznám se, že když mám chuť na sladké, klidně si z lahvičky trochu přihnu
.
Pomerančový olej přidávám taky do zálivky na listový salát, ale s lískooříškovým olejem jsem s neporadila dodnes. Když ho dám na lžičku, moc mi chutná, ale využití jsem pro něj nenašla. Zatím si neumím polít olejem zmrzlinu:-(
Odpovědět