Re: Ahojky holky...
Matyno, určitě se to změnilo k lepšímu a děti už nemusí sedět přikovaný v lavicích jako dřív a je víc her, to je fakt. Ale to, co se dělá u předškoláků ve školce je málo a je to docela velkej přechod do tý první třídy.
Tam, kde se chodí už v pěti do školy, tak se vlastně děti učí povinnostem o něco dřív a zvykají si na nějaký režim, i když je to hodně formou her a neučí se nic zpaměti.
U nás ve školce například jsou ale věkově smíšený třídy a ti, co jdou následující rok do školy, mají semtam nějakou práci navíc (právě to vyplňování cvičných papírů na nácvik psaní a počítání), jinak mají režim stejný jako ti malí.
Corall, asi je to o zvyk, ale mně by vadilo muset na vojnu a přijde mi to blbý i pro kluky. Určitě se tam otrkají a osamostatní, ale to by měli šanci i bez vojny. Když třeba vyjedou někam do zahraničí naučit se jazyk, musí se tam o sebe postarat, tak je to taky dobrá škola života. Na to není potřeba poslouchat rozkazy od někoho v armádě.
Ale souhlasím, že někomu to může i prospět
.
A že se Meir nevrátil ke tchýni.. Já bych nechtěla, aby se ode mě v osmnácti kluci odtrhli a pak už na mě kašlali
.
Odpovědět