19.1.2011 10:03:43 Gajka + 2
Re: bolavé ústní koutky a celé okolí rtů
Obdobnou věc jsem také řešila..doufám, že mohu říci min. čas...já mám ještě problém se štítnou žlázou, takže jsme pátrala i tímto směrem (tam může být také problém související s příštítnými tělískami), jedla jsem tolik riboflavinu, že mi stačilo platýčko na 2-3 dny, moč jsem měla úplně žlutou (barví to .)) koutky i rty popraskané, jak to bylo popraskané, tak semi tam snadno i chytil vždycky nějaký opar. Na "koutky" jsem trpěla vždycky, ale pár dní vit. B a nebo i riboflavinu k tomu to spravilo..ale poslední půl rok to byla fakt krize. Zcela náhodně mi objevili v krku spec. bakterii Seratia Martens či jak se to píše a doktorka říkala, že to bude tím, že způsobuje "špatné" prostředí nejen v krku, ale též v ústech a na těch koutcích, že to tam "plesniví". Dostala jsem silná ATB a k tomu nizoral na mazání koutků a pangamin - pivovarské kvasnice (je tam také hodně Bčka ale trošku komplexnější než v těch tabletkových, má to i minerály), atb jsem měla týden mezi svátky, ni zoral 3 týdny, kvasnice 3x denně 4 tablety....teď beru už jen tak 2x2 tablety (jak si vzpomenu), nizoral už jsem vysadila a zdá se že je klid...ani se mi to mu po těch dlouhých měsících nechce věřit. Takže třeba Vás to někam posune..
Odpovědět