Zdravím při pátečním večeru,
mám problém s mužem, který není nový, spíše v těchto dnech vygradoval. Jsme spolu asi 10 let, máme 6letou dceru a já jsem právě v 6.měsíci těhotenství. Muž se vždy rád napil a když pil, tak vždy hodně - často i "do mrtva". Dřív to bývalo skoro každý víkend, když jsme spolu začali bydlet a já čekala plánovanou první dcerku, tak to utnul a zašel si třeba 1x za měsíc, někdy ani to ne - což jsem mu nebrala. Považuju se za velmi tolerantní partnerku, nedělám scény, nekřičím, nehádám se (ale dusím to já koza blbá v sobě a raději se vybračím někde v koutku).
V posledních dnech se to ale nepříjemně stupňuje - na silvestra odešel kolem pěti odpoledne "za kamarádem na chvilku" a vrátil se v 6 ráno
beze slova omluvy, bez výčitek, bez lítosti. Pak byl asi do půlky února "hodný", jenže přišla oslava narozenin )měl kulatiny, dalo se to čekat - moudře po oslavě přespal u kamaráda a dorazil až dopoledne (za to jsem vděčná, nesnesu už jeho blízkost, když je namol). nyní už pije v podstatě 4. den v kuse. Zdůvodnil mi to náročnou fyzickou prací - makám, tak je přeci logické, že se chci při tom odreagovat
(mi na tom nepřijde nic logického). navíc šel opilý i do práce - teď by opravdu byla ideální doma na jeho vyhazov - já budu za chvíli na mateřské, platíme velkou hypotéku na dům...
jeho otec je alkoholik, pije denně tvrdý alkohol- klidně i litr. jeho bratr pije téměř denně, většinou "do mrtva". Mám (logicky) strach z predispozic k alkoholismu. Nevím jak ho nakopnout, aby se na to vykašlal. nemusím mít doma abstinenta, ale nesnesu, aby pil doma nebo aby chodil třeba každý pátek do hospody a dolezl ve 4 ráno po čtyřech a usnul na rohožce.
Schovala jsem všechen alkohol co jsem doma našla - všiml si brzy, ale neřešil to se mnou. Dnes večer záměrně vyvolal dusno, aby se "mohl" zvednout a odejít do hospody.
Napadá vás, jak ho přesvědčit? Dělat scény? křičet? dávat ultimáta?