14.3.2011 16:08:20 janula8152
Re: tezce nemocny otec chce "vydedit" svou dceru z prvniho manzelstvi
Souhlasím. Ač to musí určitě připadat dceři nespravedlivé, tak pokud se otec rozhodne, že chce byt převést na manželku tak je to jen jeho věc a přemýšlet jak tatínka obejít mi přijde ujeté a nevhodné. Pokud mi umírá tatínek, tak nebudu přemýšlet jak si zavčasu pojistit, abych nepřišla o něco z dědictví. Upřímně, pokud má manželku a nezletilé děti tak mi to přijde i docela logické, že se snaží zajistit ji, aby ji nejstarší dcera, která má už svůj život a svou rodinu, nechtěla vyhodit z bytu, když mají špatné vzájemné vztahy jak jsem pochopila. V tom případě mi převedení bytu na manželku přijde jako rozumné řešení. Upřímně mi to přijde jako rozumné v každém případě, řešit dědictví když jsou nezletilé děti je dost náročné a zdlouhavé. Manželce ušetří obrovské množství starosí a problémů pokud tohle vyřeší darováním ještě za života. Dcera s tím opravdu nic nenadělá a soudit se a apelovat na otcovu nepříčetnost mi přijde jako docela hyjenismus... Nic proti nikomu, ale já bych na to žaludek neměla.
Odpovědět