18.3.2011 9:31:38 Žížalice
Jak podržet přítele a jeho rodinu?
Dobré ráno,
mám při pátku pochmurné téma... před chvilkou jsem se dozvěděla, že příteli zemřel dnes ráno dědeček
Byl nemocný a lékaři všechny připravovali na to, že už tady s námi dlouho nebude, ale pro celou rodinu je to velká rána, na tohle se nejde připravit, i když to tušíte..
Mám starost o přítele, hlavně ale o jeho maminku a babičku, ty dědovo úmrtí vzaly z celé rodiny asi nejhůř. Je nějaký způsob, jak je můžu podržet, podpořit? Vím, že někdy je nejlepší způsob toho člověka obejmout nebo si sednout vedle něj a nechat jej vyplakat nebo vypovídat, ale už teď mi trhá srdce to, že musí všichni tak trpět... ráda bych jim pomohla, jak nejvíc můžu, ale nejsem si zcela jistá, jestli a co můžu popřípadě ještě udělat.
Podpora ohledně zařizování pohřbu a s podobnými záležitostmi je samozřejmost.
Cítím se hrozně už teď a docela se děsím odpoledne, kdy všichni pojedeme k babičce... třeba abych ve snaze je utěšit neplácla nějakou hloupost, která je v takové situaci nevhodná..
Omlouvám se za smutné téma a za zmatený příspěvek, asi se potřebuju vypovídat a na víkend se nechat podpořit, abych mohla být oporou sama.
Odpovědět