Re: Chci dítě adoptovat nebo do pěstounské péče, ale mám na to?
Kactulik mám jedno dítko v PP a jedno v adopci. Tvoje otázky jsou logické,ale bezpředmětné. Zvládáš vychovávat svoje vlastní dítě, tak zvládneš vychovat i osvojené dítě ať už v PP nebo v adopci. Polož si akorát jednu otázku jestli to opravdu s manželem chcete podstoupit. Myslím tím pomoci nějakému dítku. Jestli jste rozhodnuti, tak není co řešit. To, že to nebude procházka růžovým sadem ti snad nemusím říkat,ale společně to určitě zvládnete. Ještě jedna věc. Dobře si rozhodněte, jestli chcete PP nebo adopci. U PP nejste zákonnými zástupci dítěte.
U nás konkrétně byl,ale zatím jen jeden problém a to s vycestováním do zahraničí. A ještě poslední poznámka. Za synem v PP jezdí již 7 let pravidelně každý měsíc jeho biologický otec a děda a někdy i biologická matka a babička. Takže máme syna v PP i s jeho celou biologickou rodinou. A to je potřeba zvážit jestli jste ochotni tolerovat biologickou rodinu dítěte. Tímto, jsem vás vůbec nechtěla od PP odrazovat. Ba naopak. Je více dětí v DD, které nejsou právně volné,ale jsou vhodné do PP. To, že biologická rodina pravidelně navštěvuje dítě je,ale vyjímečné. Přeji hodně štěstí v osvojení. Ty šťastné oči dětí, že mají rodinu za to stojí.
Odpovědět