27.12.2004 23:22:06 Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01
po vánocích
ahojky všem,
tak jsem si právě početla co jsme si tu psaly na začátku téhle diskuse někdy v říjnu vloni a jak to rychle utíká.
Naše Týna je taky drak na poradnu, ale snad z toho vyroste. Umí se tvářit jako anděl a nedávno mi soused říkal, ať jí přihlásíme k filmu, že určitě něco vyděláme. a pak mi kamarádka, když jí Týna seděla na klíně a povídala pohádku, říká, ta je ale zlatá, viď a já jí říkám - Kde?
Protože většinou umí uplně záměrně a úmyslně škodit, ubližovat ( hlavně našemu psovi) nebo udělat to, co ví, že nesmí. A hned jak něco vyvede, protáhne obličej a udělá smutný psí oči a hlásí Pardon, pardon, já jsem nechtěla, maminko nezlob se , máš mě ráda?
Řeším to domluvou, trestem, že nedovolím pohádku nebo malovat vodovkama, někdy i plácnutím. Ona ale za chvíli jako že o ničem neví a udělá něco jinýho.
Umí si samozřejmě taky sama hrát i uklidit po sobě, s něčím mi pomůže, zabaví se u stavebnice, skládaček, malování. Teď dostala modelínu nebo u počítače, to by byla zlatá celý den. Celá se oblékne - to dělá ráno jako překvapení- připravím jí oblečení a ona přiběhne, roztáhne ruce a zavolá ta, dááááááá, hotovo a já se musím divit a chválit. Je to rodinnej rozumbrada, ale pak mě udivuje, proč dělá ty různý zlý věci, když toho spoustu dost rozumně chápe.
Odpovědět