10ti letý syn hraje 4roky fotbal, nyní jsme se přestěhovali do Plzně, změnil klub a v současném jsou tréninky daleko náročnější, více běhají, jsou 3x týdně atd. Syn váží 32kg, měří 147cm. V minulém klubu neměli tak náročný trénink, spíše hráli, navíc on je brankář, takže to bylo většinou v pohodě, ale i tam občas, když měli větší zátěž, přišel domů vyfluslý a párkrát dostal jednodenní teplotu. Měla jsem strach ze zdrav.problémů, dr. mu vzala krev a prý vše ok. Je tedy možné, resp.jisté, že se špatně stravuje(já ho špatně krmím
). Jenže ono je těžký ho nasytit vůbec, protože spoustu věcí nejí("zrnité pečivo, tvrdé sýry, ryby, čerstvé ovoce, vyjma jablek a melounu, zeleninu...), miluje omáčky s knedlíky a těstovinami, rýži.
Od dr. jsem dostala "Typizovaný jídelníček" pro chlapce v jeho věku, 80% z prezentovaných věcí nesní a když ho donutím něco sníst, co mu nechutná/nechce, pozvrací se (naposledy např.jahodu, za kterou jsem mu slíbila fotku s podpisem Petra Čecha, ani to nepomohlo a po kousnutí si následovalo
). Koupila jsem mu Nutridrink, nechutná, ikdyž to chutná jako kakao, které pije. Nevím co s ním dál, v srpnu mají jet na týden na soustředění a mám strach ho tam pustit,aby nezkolaboval, nebo tak něco. Mívá i často kruhy pod očima, myslela jsem z nevyspání, ale teď co děti mají každý svůj pokoj a starší ho neruší, chodí spát kolem 21hod a vstává v 6.30hod, což je snad dostatečné. Doktorka mi nic víc neporadila, jen jsme se dohodly, že mi napíše zprávu a zajdem k dietní sestře. Jak mu pomoci?