Re: Hostitelská péče
Ahoj,
já sama jsem měla stejné pocity jako ty. Vždy mě přitahoval DD, v jakých podmínkách se děti nacházejí, z jakých příčin jsou tam umisťovány atd. Nakonec jsem se stala dobrovolníkem v DD. Dostala jsem na starost 18M klučinu, za kterým jsem docházela po celý rok. Bohužel byl následně přeřazen i se sourozenci do jiného DD. Jelikož se jedná o sourozence a ty se nemají trhat od sebe(s tím já už nesouhlasím), tak jim nezbývá nic jiného, než svůj život strávit po DD. Tohle já nedokážu pochopit. Nikdo si je do PP nevezme a odtrženi by měli šanci na lepší život. Zkrátím to. Na základě těchto zkušeností, protože už vím, jak to chodí v DD. Jsem začala studovat VŠ Sociální práce a budu se chtít angažovat v Náhradní rodinné péči. Dneska mi volali z DD, kde byl můj svěřenec a mohla bych zažádat o Hostitelskou péči a je možnost i o PP. To koukám, že najednou to jde. Záleží to na lidechl. Mějte se a svých plánů a snů se nevzdávejte. Dělejte to, co uznáte za vhodné, ale nejdříve je potřeba si získat informace.
Vlaďka
Odpovědět