| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

15.8.2011 16:11:29 Jája

Re: Jak na jeřabiny?

Jaké jeřabiny? Červené nebo černé?
Červené - na kompot, na sirup.
Černé - špica je toto: Delikatesní jeřabiny
Do většího kastrolu dáme 2 litry vypraných plodů aronie, přidáme 0,5 litru bílého vína, 1-2 citróny na plátky i s kůrou, ochutíme skořicí a několika hřebíčky. Povaříme, přidáme 1,25 kg cukru, pomixujeme, aby v tom byly ještě kousky ovoce, a ještě horké plníme do sklenic. Vynikající s jogurtem nebo ke svíčkové jako brusinky.
Dělala jsem letos a nemá to chybu. Místo bílého vína jsem dala červené, ale chtělo by to ne jeden citrón, ale dva. Možná proto, že bílá vína bývají kyselejší.
Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Téma: Zpracování jeřabin kosatka2 15.8.2011 15:48
*Re: Jak na jeřabiny? Lei 15.8.2011 15:58
**Re: Jak na jeřabiny? Lei 15.8.2011 16:3
***Re: Jak na jeřabiny? Lei 15.8.2011 16:9
**Re: Jak na jeřabiny? kosatka2 15.8.2011 17:55
*Re: Jak na jeřabiny? Lenaseka 15.8.2011 16:8
*Re: Jak na jeřabiny? Jája 15.8.2011 16:11
**Re: Jak na jeřabiny? Lei 15.8.2011 16:18
**Re: Jak na jeřabiny? Alternativní kvočna 15.8.2011 16:28
**Re: Jak na jeřabiny? Levandulka+3 16.8.2011 12:17
*Re: Jak na jeřabiny? daba+holčička 15.8.2011 20:18

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.