Třeba víš co dělám už druhý den vařím si čočku, fazole a podobný radosti...do mrazáku....,abych to jen vytáhla...až budu dělat k večeři polívku.
Rychle máš i polívku porkovou. Když k tomu podáváš chleba tak to stačí...
Já k tomu teda upeču třeba perník(do něj nastrouhej teĎ jablka) a máš i snídani.
Když uděláš k obědu čočku s vejcem....tak co zbyde čočka tak z ní máš druhý den rychle udělanou čočkovou polívku.
Jogurty kupuju jen bílý.Sem tam kefír taky bílý kluci si k němu lijí bezinkouvou šťávu. je sezona tak si jí udělaj. V zimně jak když to najde navíc jsem zjistila,že i ta šťáva fialová sráží teplotu a udržuje děti ve skvělé formě celý rok.
Kluci si dávají tuhle šťávu i do holandie.
Ovesnou kaši k snídani máš za pár minut z mikrovlnky a nemusíš kupovat ty pytlíčky.
4Asto si taky děti objednají rýžovou kaši....s ní je práce,ale když už tam stojím..tak jí udělám hodně....a mají ji ještě ob den.
A sem tam uvařit guláš....papriku a podobný omáčky...nepotřebuješ ani tolik masa.
Těstoviny kupuj kvalitní,ale jen když jsou v akci. To ušetříš dost.
Další dobrý jídla....zapečená rýže ze skořicí. (díl rýže š díly mléka skořicový cukr a trochu másla dáš zapéci a podáváš s broskvovým nebo jiným kompotem. V zimně u nás i velmi rychlý oběd.(my máme v kuchyni v zimě, když hodně mrzne 15C a kdo by tam byl)
A maso pokud nemáš doma puberťáky co rostou 1cm za měsíc...tak fakt nemusíš vařit o víkendu.
Já si třeba když jsme dýl doma píšu jídelníček a opravdu nakupuju jen podle něj.
Kluci jsou na sladký takže hodně peču a sušenky sem tam.....kluci si prostě rádi okolo 15h vezmou něco sladkýho..
PAk palačinky a bramboračka...taky super oběd.
šunkofleky, zapečený brambory...
Pomazánky z tuňáka, tvarohu a podobný věci....
Třeba když je sezona tak ani chřest nevyjde tak draho s bramborama.
Brambory s tvarohem....pokud je nerada...zkus si ty brambory upéct....rozčtvrtit na 30 minut přikrýt posypaný mletým kmínem a na poslední 20-3é minut odkrytý k tomu tvaroh s česnekem.
Byla sezona okurek. kolikrát jsi udělala nějaký judlo z toho.
Cukety, lilek a podobný věci ...vaříš?