| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

7.2.2000 14:40:05 Stáňa, Ondra (6 let)

Re: Nejí kaše

Ahoj Jano,
nabídnu Ti pár typů na večeře, které se mi vybavují z doby před 4 až 5 lety, kdy byl Ondra ve věku Tvé Zuzky. Nevím, jak splní Tvé představy o rychlosti a zdravosti, ale třeba si něco vybereš.
1. Sladké "rizoto":
vařená rýže, spařené a pokrájené rozinky (jen pár), pokrájené a podušené ovoce podle sezóny (u nás to byly nejčastěji jablka, ale i meruňky, broskev, třešně, občas jsem použila i domácí kompot). Vše trochu dosladit, popř. vmíchat lžičku jogurtu. Pokud jsem použila jen jablka, dochutila jsem je občas trochou skořice.
2. Zeleninové rizoto:
já jsem většinou míchala vařenou rýži s mraženou "klasickou trojkombinací" - mrkev, hrášek rýže nebo en s mrkví a hrášek z vlastní produkce. Přidávala jsem jen trochu rostlinného /větš. olivového oleje)
3. Těstoviny se zeleninou
Buď úplně totéž, jenže s těstovinami (používala jsem bezvaječné a většinou nějaké "obrázkové" - když nezaujala chuť, zaujaly občas alespoň obrázky) nebo jsem to této směsi přidala ještě vajíčko a krátce ji zapekla v mikrovlnce.
4. Libovolná zeleninová polévka (typ "stojí v ní lžíce") s chlebem
5. A když už jsme u těch kaší, zkoušela jsi kaši v poměru 1:1 nastavit strouhaným jablkem (to jsem obvykle kombinovala s rýžovou instant kaší a dochucovala skořicí) nebo s rozmačkaným banánem (ten jsem přidával do krupicovky)? Třeba by se takhle Zuzce zdála kaše přijatelnější. Ondra takhle baští kaši i dneska (a je zklamaný pokud mu ji udělám "jen tak").
Později jsem mu sem tam dala pro zpestření ovocný tvaroh s rohlíkem nebo chleba s máslem a sýrem (ale to mám dojem až kolem 2 let) a k tomu mléko.
Budu ráda, když se ozveš, jestli jsi něco úspěšně použila.
Odpovědět
Průběh diskuze (4 názorů)
Nejí kaše Jana, Kubík 3 a půl, Zuzka 1 rok 31.1.2000 22:8
*Re: Nejí kaše Stáňa, Ondra (6 let) 7.2.2000 14:40
**Re: Nejí kaše Jana (´+Kubík a Zuzka) 14.2.2000 23:30
***Re: Nejí kaše Alžběta, Adélka 8 měs. 15.2.2000 22:58

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.