Re: Domácí kváskový chléb SOS
Ja myslim, ze na to jdes moc vedecky
Pokud jsou bubliny,nebala bych se ho pouzit. Ja uz pecu asi rok a to nasledovne: jednou zalozeny kvas uchovavam v lednici a nejvic se mi osvedcilo: vzit vecer kvas z lednice, vylit ho do pekarny, dolit vlaznou vodou a dat zitnou mouku do konzistence cca livancoveho testa. Zamichat a nechat ve vyple pekarne do rana. Pri tom zaroven do sklenice s troskou kvasu naleju vlaznou vodu, dam zitnou mouku a domicham (tady to bude hustsi),vrazim sklenici do lednice. Rano je kvasu v pekarne tak 2x tolik, tekutinu uz nedavam, jen muku, sul a kmin. Mouku vetsinou hladkou a tolik, aby to byla lepkaci koule (lepkat bude kvuli te zitne mouce). Necham pekarnou promichat a ted bud a) projedu program testo a pak jeste necham v pekarne, nez je nakynute a upecu b) vyndam zamichane testo, dam kynout venku a upecu v troube.
Odpovědět