18.11.2011 13:24:38 šatranka
Re: jak sušíte křížaly?
Nedavno jsem si z internetu okopirovala tento postup, chystam se ho vyzkouset pristi tyden. Ale nemam mrizku, zkusim to soupnout na plech. Mame taky hodne jablek, udelam jeste peceny caj a crumble.
Sušení v troubě - menší množství - takzavanou denní dávku - usušíme velektrické pečící troubě. Ovoce na kovovém jemném roštu nebo speciálně zhotoveném sušáčku - dřevěný rámeček s jemným ocelovým pletivem - dáme do trouby. Pokud můžeme regulovat směr ohřevu, začínáme spodním, pak přidáváme postupně horní. Počáteční teplotu nastavíme na cca 90 stupňů a při této teplotě sušíme asi 30 minut - dle velikosti kousků ovoce. Pak teplotu snížíme na 70 stupňů a ovoce skoro dosušíme. Končíme asi při 50-60 stupních. Tady se čas řídí druhem ovoce a velikostí - nic nám nebrání v ochutnání křížaly a podle toho se rozhodneme, zda je hotovo. Sušení v plynové troubě nedoporučujeme - jednak lze jen velmi těžko regulovat teplotu a pak - křížaly jsou velmi náchylné k přejímání pachů.
Odpovědět