19.1.2012 19:35:01 janina
Re: Odklad ano či ne?
Mám mladšího syna narozeného 28. července. Byla jsem vždycky proti odkladům. U syna jsem sociální ani jakoukoliv zralost neřešila. Přišel mi jako fajn kluk, občas jen trochu svůj. Má o tři roky staršího bráchu, který ve škole exceloval a jde mu to prakticky samo. Mladší syn je povahově odlišný a tím, že je mladší i trochu rozmazlený :), ale chytrý. Ani ve školce mě nikdo nepřemlouval k odkladu. Dnes je syn ve třetí třídě a já lituji, že jsem odklad nedala. Je nejmladší ve třídě - polovina dětí je zhruba o rok starší.Navíc je to třída složená z poměrně extrovertních až zlobivých dětí. Na konci první třídy jsem s ním musela navštívit pedagogicko-psychologickou poradnu. Zjistili, že je dysgrafik a dysortografik, což jsem si podle školních výsledků domyslela. Učím se s ním každý den, procvičuju a je to hodně náročné. Některé věci jsou pro něj hodně těžké - písemný projev apod. Občas je trochu zklamaný, protože mu něco nejde, tak jako ostatním a on to vnímá negativně. Nevím, zda by v jeho případě odklad pomohl, ale já si tak trochu vyčítám, že jsem o tom víc nepřemýšlela a odklad nedala. Naštěstí máme výbornou paní učitelku, která se drží všech pravidel pro takového děti a snaží se ho co nejvíc chválit a motivovat.
Odpovědět