22.1.2012 10:45:30 Dáša
Re: Dítě a psycholog
Dcera trpí pomalým tempem,momentálně,je v 5. třídě,má sníženou funkci štítné žlázy od malinka,oboustranou tupozrakost atd.
Ve škole-začátky kruté,když jí něco nešlo,lezla pod lavici,byla plačtivá,škola jí nebavila.Ve 2. tř. se to zlepšilo,jenže,čim více bylo učiva,tim hůře se to zvládalo.Paní učitelka byla v pohodě,jistá tolerance byla.Jenže časem začala na dceru tlačit-nestihneš,doděláš o přestávce.Dcera začala chodit podrážděná,pití a svačina někdy netknutá.
Stupňoval se problém i se spolužáky,často jí některý/á tvdil/a,že se neučí.Potřebovala jen více času na zvládnutí-pochopení učiva.Ve 3.tř se objevil náznak šikany.Po jednom konfliktu došla trpělivost i paní učitelce,ale kluci to odčinili tím,že donesli čokoládu a omluvili se.Chodila do PPP a tam se toto p. X nelíbylo a poslal kolegyni celou věc prošetřit.
Měla jsem z toho nakonec ve škole zle,že se celá věc ukončila,kluci se omluvili.Paní ředitelka odmítla,že by se jednalo o šikanu.Školní psycholog měl s dětma sezení,v té době dcera ve škole nebyla,byla na zkoušku v soukromé škole.Ve třídě prý nejsou žádné znaky šikany.Byla tam pondělí až středa a ve čtvrtek,když měla jít do ,,své,, školy,nechtělo se jí.Od 4.tř. chodí do soukromé školy,do školy se těší,tolerance,pomocná ruka,perfektní spolupráce-škola/rodič.
Dcera se těší na hudebku,výtvarku,pracovku,což dříve nemusela.
Chyběla mi pomocná ruka od partnera-tatínek s námi nežije a nějaké problémy ho nějak nezajímají-starej se,já platím-tak nějak mi to připadá,ale to placení,pomlčela bych.
Na této škole platím školné,ale nelituji.Když se dceři něco podaří,tak jako v pátek 13.1.,paní učitelka nešetří chválou a to se jí zadařilo právě v matematice se kterou má velké problémy.Nejde tam o kvanta učiva,ale o kvalitu učiva.
Tyto děti opravdu potřebují svůj čas na pochopení a pak dokáží zvládnout.
Odpovědět