24.1.2012 8:15:44 Elíláma
Re: Diplomová nebo bakalářská práce
Jak píše Roya, přesně.
Taky se odrážím od psychologie, ale je to podobné všude.
Bakalářka a diplomka se liší rozsahem a třeba odborností tématu a složitostí a odborností výzkumu (na bakalářku ti prostě třeba stačí běžný dotazník a na diplomku už musíš mít dotazníky pořádně promakané, třeba přemýšlet nad tím, jak budeš vybírat soubor osob, aby dobře zastupoval populaci.
Taky si stanovíš hypotézu, popíšeš svůj soubor respondentů a jak jsi je vybírala a kolik jich bylo, věk, pohlaví, atd. Pak popíšeš metody (dotazník, testy kazuistiky ...) a pak výsledky (tabulky, statistiku) a nakonec je diskuse (kde to dáš do smyslupného textu).
Já jsem použila psychologické testy (jako při vyšetření) na kognitivní funkce (pozornost, paměť...), dotazník osobních údajů a tak, u 97 osob, které se vyléčily z deprese a u 97 přesně spárovaných osob, které nikdy depresí netrpěly. Zkoumala jsem, jestli to, že člověk prodělal depresi, tak to na něm zanechává nějaké stopy v kog. funkcích. No, kdyby ses chtěla šmírnout, tak ji mám tady
http://is.muni.cz/th/67654/ff_m/?lang=en
V první teoretické části nahromadíš kvanta literatury (knihy a odborné články) a v podstatě to zkompiluješ.
Odpovědět