9.3.2012 20:50:34 Yuki 00,03,07
Re: Nastávající babička
Maceško, rozumím ti, ale myslím, že zrovna ty se nemáš čeho bát. My jsme si tím prošli jenom jednou, ty už víckrát - kolikrát vlastně?
stejně jako tenkrát, při přijímání dětí jste museli vysvětlit těm starším, že je nedáte, nevyměníte, ale přijde někdo další, a oni to pochopí.
nezapomeň, že když jste začínali, neměli jste žádnou zkušenost a dvěma klukům zvyklým na komfort pohodové rodiny jste přivezli "vetřelce", který narušil chod domácnosti, u nás to bylo dost znatelně :))
a malí kluci to zvládli, teď jsou skoro dospělí a zvládnou to myslím v pohodě, i Míša, ta si v tom najde to lepší a bude zase dobře.
z tohoto pohledu bych se nebála, Zuzka se naučila mít ráda a uvidí, jak se k miminku chovat, navíc má instintky, je to ženská, bude to máma, to přijde.
ale z vlastní zkušenosti - sice není schopná se postarat finančně, ale je dospělá a je to její dítě. Nenuť jí, že má dopředu nakoupit 60 plenek malých a 30 velkých a 5 plátěných košilek...
tyto praktický věci mají čas, to v krajní nuzi seženeš až bude v porodnici, kdyby rodila předčasně, jinak to zvládne třeba v červnu, teď na to myslet je ještě zoufale brzo.
já jsem byla v jiné situaci, normální zdravá maminka těhotná s prvním miminkem, normální rodina, zaměstanný manžel, bydlení - pohoda.
a odmítala jsem kupovat oblečení, moje maminka se na to strašně těšila, byla jsem ve 3. měsíci a ona se tak těšila, že začala nakupovat oblečení na miminko a já jsem se zlobila, nechtěla jsem to, musela si všechno nechat u sebe, nechtěla jsem to ani vidět - já jsem se strašně bála, aby to dobře dopadlo a měla jsem strach, že bcyh před sebou pak viděla to oblečení, který by nebylo potřeba.
stejně tak je teď brzo řešit postel.
chápu, že je nejvyšší čas řešit přestavby v bytě, no ale zase ze začátku to taky potřeba nebude, nějaký měsíc by to počkalo.
můžeš se s ní bavit o praktických věcech, ale ona se jim z nějakýho důvodu brání, z čeho konkrétně ona má strach není podstatný, ale nespěchej na ni, ona se s tím vyrovnává pomaleji
a ty nevíš, jestli se víc těšíš nebo bojíš :))
Odpovědět