27.7.2012 9:18:48 :-)
Re: Moje matka alkoholik
Kde hledat informace: zkus na webu České televize najít seriál "Ze závislosti do nezávislosti", nebo cokoliv od Jana Jílka. Dtto jeho knížka, dá se nějak objednat přes net.
Mámě nepomůžeš tím, že po ní budeš chtít změnu chování. Pomoc sobě, tím, že vymezíš svoje chování vůči ní. Rozhodně bych jí nenechávala dítě na hlídání! U nás platí, že když matka volá ožralá, nejčastěji volala nebo posílala šílený sms, odmítnu se s ní bavit (nemá to cenu). Natvrdo jsem se vymezila, je mi už úplně jedno co kde dělá, je to její život, nejsem za ní odpovědná. Skončilo to u zdvořilostní sms k narozeninám, svátku a vánocích. Otec od ní odešel, už toho měl taky dost, a jí také díky tomu zmizel zdroj peněz, musela chlast omezit. Stadia alkoholismu jsou na stránkách dr. Mlčocha, myslím "alkoholik.cz".Jo, časem může máma oslazovat koktejly prášky na nervy, a to je teprve lahůdka. Často ženy tuto kombinaci vyhledávají, je to levnější.
Nemáš možnost ovlivnit její chování, její pití, nemáš šanci jí "zachránit". Jo, podtitul té knížky od Jílka je výstižně "zachránci a nezachránění".
Odpovědět