Re: Moje matka alkoholik
Určitě jdi
Moje kamarádka taky prožívala něco podobnýho - nevím, zda pila pořád, ale v podobném věku začala obrážet diskotéky a její dceru to hrozně uráželo a prudilo ji to a pokud se někde potkaly, tak byla vždycky šílená scéna.
Chodila ke mně na návštěvu v tý době, upito neměla nikdy /a já bych to rozhodně poznala/ a vždycky mi vyprávěla, co bylo a pak ty scény s holkou. Ona to nemohla pochopit, její dcera měla mimčo a přišlo jí normální, že se jde bavit a po ní chtěla hlídání a místo toho se s mámou srazila na diskotéce.
Hádám, že na těch diskotékách teda asi taky něco vypila, to určitě.
Ale u ní to byla frustrace z toho, že ji opustil manžel a hodně lidí jí pak říkalo, že si našel přesně ji, ale před 20ti lety. Tak ona to chtěla vrátit nebo co. Srovnala se, ale nevím, zda to bylo tím, že ji to přešlo a srovnala se a nebo tím, že její vnučka povyrostla a najednou byla parťák na kolo, lyže, na koupaliště a tak.
Vím, že to není stejný, ale že ten životní mezník pro někoho není jednoduchý - a leckdo vnímá jako životní mezník to, že se nemusí už starat o svoje děti, má na sebe čas a najednou neví, co s ním.
Odpovědět