Re: Ušetří domácí peárna opravdu peníze?
já mám pekárnu už čtvrtým rokem a dost mě mrzí že mě pomalu opouští.
Ušetří samozřejmě - třeba názorně - mouku kupuju cca za 12kč - na cca 12 rohlíků (které ale na váhu mají víc než z obchodu - ty mají 43g) potřebuju - půl kila mouky - 6 Kč, trošku oleje - to je tak za 1kč, půlku droždí - 1,2Kč - vodu, špetku sole - ať nežeru další 1kč - 9,2 - nahážu do pekárny.. provoz jen na míchání těsta a kynutí - max 2 kč - potom upeču na jeden vrh max 5 Kč - jsem na 16,2 a mám 12 luxusních rohlíčků - práce to moc není,naháže se do pekárny, ta zamíchá, vymíchá - pak bez bordelu a podsýpání na silikonovém válu udělám rohlíčky a housky a šupnu do trouby.. unás nejlevnější rohlíky mají v lídlu za 1,70 a občas se s prominutím nedají žrát.
Já hodně používám pekárnu na hnětení - například když si spočítáš vánočku - pekla jsem čtyři.. o hmonosti cca 650 g jednu - a vyšlo to na 1kg mouky, - 12kč, 0,5 l mléko - 7 kč (farmářské - moravia aktuálně kupuju za 14 Kč), 1 droždí - 2,4, trošku cukru, trošku soli, dvě vejce (ty mám zadarmo) ale teda dohromady dalších tak 7 Kč, rozinky za 5kč, mandle 16 Kč - pekárna zase 2kč proud upeču, to trvá dýl tak 8 kč - 57,4 - a moje práce a byly úžasné čtyři voňavé vánočky.
Odpovědět