Re: Kampaň proti amnestii je útokem proti prezidentovi republiky
Já jsem Jakla slyšela akorát říct, že závažná hospodářská kriminalita je v sazbě překračující horní hranici 10 let, což jsem si prostým gůglením ověřila, ale nejsem právník, tak abych od toho nejoblíbenějšího zas nedostala do držky.
Asi to bude znít divně, ale znám 2 lidi, co vytunelovali a dlužej.. udělali to tak, že přecenili své síly, využili demokratizaci možností (úvěry bez jasného prokázání bonity), přecenili se a vůbec..ani v nejmenšším ohledu nejsou šťastní, naopak, jsou poznamenaní navždy. Nejsem Bůh, abych soudila, jestli mají nárok na odpuštění, ale mohu přijímat odpuštění jako lidský akt.
Formování právního prostředí znehybňelo nejenom spotřebitele a důvěřivce, ale i ty na druhé straně. Těch, kteří šli do byznysu s tím "vyberu a vytuneluju" bude málo, každej chtěl být jenom úspěšný a vážený a pak zachraňoval, co se dalo a jak to uměl. Pokud v amnestovaných kauzách bude nárok na státní odškodnění (státu, který nauhlídal, co by stát s právní historií uhlídat měl) , pokládám to nejen za reálnou naději na peníze, ale i za mravnost.
Odpovědět