9.1.2013 8:42:50 leli
Re: Kampaň proti amnestii je útokem proti prezidentovi republiky
"Naprosto souhlasím, že výbuch nevole proti amnestii je cílený proti prezidentovi republiky.
Ukazuje se na tom naše "ovčí" povaha - když to do nás dostatečně dlouho budou hustit média, tak mnoho lidí uvěří, že je to pravda."
Kudlo, tohle není pravda, většinu z nás to naštvalo okamžitě po vyhlášení, navíc když se začal rozkrývat její rozsah, ještě se to umocnilo. Osobně neznám nikoho, kdo by amnestii v jejím rozsahu schvaloval. Spíš mám pocit, že "ovčí" povaha se ukazuje v tom, že když je někdo Klausova fanynka, tak nechápe rozřčení davu.
Řekni mi např., co je divného na tom, když se mi nelíbí, že jsou propouštěni i násilníci. To jsou případy, kdy jsou oběti psychicky poškozeny třeby i na celý život, škodu nelze vyčíslit, tudíž ani nárokovat a dotyčný nakonec ujde i zaslouženému trestu. Já teda cítím frustraci.
Ráno jsem slyšela, jak amnestie komplikuje soudy. Stání se ruší, protože se neví, jestli amnestie předchozích trestů u některých obviněných nevede k výmazům z trestního rejstříku a tudíž se nebudou posuzovat jako na recidivisté, ale jako dosud beztrestné osoby. Není tohle na hlavu?
Odpovědět