Re: Bojím se svatby
vidím v tom, co píšeš, kapku rozpor:
na jedné straně by měl být přítel zodpovědný chlap, na druhé byl ale zase dosti laxní při hledání zaměstnání - dělá to na mne dojem, že si ho našel až když jsi mu dala "nůž na krk", jak píšeš - to ale zodpovědný chlap nedělá, ne?...
Každopádně - co se týče svatby - pro tebe je být vdaná jednoznačně lepší, než být svobodná, pokud máte společného synka (možná plánujete i další ??)- tak mezi manželi platí vzájemná vyživovací povinnost... to teď nemáte - teď, kdyby se, jen na výživné na malého...
Tvůj byt bych spíše pronajímala, než prodala - a výtěžek ukládala. To mi přijde jednoznačně lepší, než se ho natrvalo zbavovat (pořád není moc dobrá doba na prodej nemovitostí, řekla bych) - to by se muselo posoudit podle místa, kde byt je. Nehledě na to, že pořád je lepší mít záložní byt (třeba pak i pro synka)...
Jeho případného podnikání je možné vyřešit tak, že si rozdělíte SJM - v tom bych problém neviděla ani náhodou - může na tebe pak i ten dům napsat
, kdyby se mu nedařilo, tak o něj potom nemůže přijít....
Já jsem tedy spíše zastánce úředně potvrzených svazků - pokud je tam dítě, je to pro matku větší ochrana... Něco jiného je, pokud jde o bezdětné páry..
Odpovědět