- debata s osobou, která odmítá jakékoliv povědomí o historii lidstva protože "u toho nebyla" by mě nepotěšila, asi bych to považovala za zbytečné (a taky může tvrdit že neexistují letadla protože žádným neletěla, ani Eskymáci protože žádného neviděla atd.atd.)
- s fakty se manipuluje neustále, ať už se současnými, nebo s historickými. Může to být záměr (viz "holocaust nebyl, je to zápaďácká propaganda), nebo nezáměrně, z důvodu jiné interpretace, jiných zkušeností, jiných představ toho kdo událost uvádí. Např. tady v Číně minulých 14 dní probíhal "Spring Festival" tj. čínský nový rok. U toho je neuvěřitelné množství ohňostrojů a petard (zdejší ochránci zvířat kteří zatracují 3 hodiny bouchání na Silvestra by tu regulérně zešíleli, tady se střílí imrvére od rána do noci dva týdny v kuse, a to všude - ulice, baráky, prostranství....). No a psali v China Daily, že se letošní Spring Festival obešel bez větších obětí. Tak jsem bádala po tom, co jsou to "větší" oběti, a zjistila jsem, že "malé oběti" jsou do 50 mrtvých, "střední" oběti do 200 mrtvých a "větší" oběti do 500 mrtvých. Takže jestli letos zemřelo díky petardám jen 199 číňanů, je to "bez větších obětí". U nás by to byl masakr národního kalibru, u nich....... kapka v moři. Takže - jak řekl klasik (aneb Sluha dvou pánů) - "Na aranžmá HROZNĚ záleží"
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.