Re: Švagr, švagrová, neteře a synovci. Jaké máte vztahy v rámci širší rodiny?
Tak u nás to perfektně fungovalo, když byly děti menší. Takže: Na Vysočině máme společnou chatu a tam jsme navezli počátkem července děti, společně strávili víkend a kromě jedněch "rodičů" zase všichni odjeli. Ten jeden rodičovský pár tam byl ponechán na pospas cca 5 - 10 dětěm (někdy tam měly "naše děti" ještě kamarády , aby jich nebylo málo ). Po týdnu se "rodičovský pár" vyměnil, jeden týden (někdy i dva - prarodiče jsou u nás evidentně velice odolní ) tam také pobyli naši rodiče. Děti tam tak trávliy 5 - 5 týdnů v lese, u rybníka, měli tam člun, kola, potapěčské vybavení, pinčes, kuželky, šipky, stolní hry...... A na poslední víkend jsme se zase sjeli všichni a děti si rozebrali. Pak jsme třeba ještě měli 14 dní "rodinnou" dovolenou, ale to, že jsme nemuseli složitě řešit, kam s dětmi, když chodíme do práce, bylo k nezaplacení. Každý máme trochu jiné "výchovn metody", ale to jsme nějak neřešili. Prostě platila pravidla právě přítomných rodičů.... Potomstvo máme dost věkově rozmanité - mezi nejstarším a nejmladším je rozdíl 20 let, takže všichni se tam nikdy nesešli - bohužel, když se narodily nejmladší neteř, nejstarší synovec už nežil (Bratr měl syna *1980, pak dceru *1984, druhý brácha kluka *1986, pak já holku 1988, ségra dceru 1997 leden a já dceru 1997 červenec. Nakonec ségra dvojčata *2000). Myslím si, že velikou zásluhu na tom, že takto fungujeme pospolitě mají naši rodiče. Organizovali ta letní setkání a i teď (mají 86 a 87 let) organizují dodnes rodinná setkání, kam nás zvou všechny, i když když se sejdeme, je nás momentálně 21 (bráchova dcera a druhýho bráchy syn už jsou vdaná/ženatý a dětný). Pravidelně se sejdeme v listopadu, kdy mají naši narozky, ale kdykoli jedu do Brna (tam celá rodina žije - ve městě nebo blízkém okolí), tak se s nimi sejdu - třeba ne se všemi naráz, ale s většinou.... Rodina je pro mne moc důležitá a jsem rodičům vděčná za to, že nás takto pospolitě vychovali. Ale my se takto stýkáme i s tzv. širší rodinou - táta byl ze 4 dětí, mamka sice jedináček, ale zase její maminka byla z 9 a tatínek z 8 dětí a se všemi příbuznými máme velice pěkné vztahy... Přála bych takové pohodové rodinné vztahy všem!!!!
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.