Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tamm | 149597 |
6.2.2016 16:05:49
Ahoj,omlouvam se,ale nepodarilo se mi pochopit zatim system vkladani noveho tematu a potrebuji se zeptat na neco maminek zijicich v Kanade.Proto vyuzivam stranek o knedlicich :). Prosim,nevite nekdo kolik je nedanitelna castka pro priznani dani v Kanade? Castka,ktera se nemusi danit..Potrebovala bych to zjistit a nemam v Kanade zadny kontakt,krome neskutecne drahe pravnicky,ktera mi na to zatim neodpovedela. Uplne stastna bych byla za odpoved jeste na konkretnejsi otazku. Zda se v Kanade musi danit vyzivne/podpora / na nerozvedenou manzelku ? Omlouvam se,ze vstupuji do uplne jine diskuze. Dekuji. Tamm |
Eva z USA | 149563 |
17.1.2016 1:30:14
Ceska mouka a jine vyrobky z Cech sezenes na internetu www.slovczechvar.com/.Maji tam i lovecak a dalsi veci.Velice rychle vyrizuji iobjednavky at uz telefonicke nebo pres internet
|
Eva z USA | 149563 |
17.1.2016 1:24:03
po 13 letech ve Washingtonu konecne delam knedliky jako v cechach.Je tu hrozny rozdil v mouce a tak se stale ucim.Delam knedliky z all purpolse nebo z Wondry.Nejlepsi jsou z Wondrya, cerstveho drozdi (objednavam na internetu) ,vejce ,spetka cukru,sul, vlaznou vodu,veku nakrajenou na kosticky.Necham vykynout a varim v osolene vrouci vode 30minut.Muj muz tvrdi ze jsou daleko lepsi nez ze suseneho drozdi, proto si vzdy objednam 2-3lb a necham v lednici,vydrzivelice dlouhoKdyz jsou dobre zabalene i 6 mesicu.Snad jsem trochu prispela svou radou.Preji dobrou chut
|
Eva z USA | 149563 |
17.1.2016 1:11:59
Zkus udelat siroke nudle(nejlepsi jsou domaci),posypat cukrem, skorici a polit maslem.Nekdy delam domaci sladky tvaroch (necham zkysnou mleko v teple a pak dam na cednik platynko a mleko tam vyliji a necham vykapat.Muzes do mleka pridat i smetanu pak je tvaroh lepsi.Jeste jeden z mala receptu co milovali moje deti: Nakrajis veku a platky namocis v mlece, mirne vymackas a navas postupne do vymazaneho pekace,vrsvu veky,vrstvu strouhanych jablek-posypat cukrem, skorici pripadne dat rozinky nebo orechy a pokapat maslem.Dalsi vrstva je opet veka a tak opakuji az je pekac plny.Posledni vrstva je veka- mirne poliju maslem a nechap pect v troube do zlatava. Preji dobrou chut
|
Lou+3 | 30918 |
28.12.2015 11:36:04
Ahoj, zije tam nekdo, zna to tam nekdo, chodi tam vase deti do skoly? Nebo treba jen link, kontakt na kamarada. Budeme se tam stehovat, rada bych nejake informace.
Muzete poslat na mail eluci09@seznam.cz |
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
21.3.2013 4:30:26
Ahoj, ziju sice v USA, ale suroviny asi budou podobne. Knedliky delam skoro kazdy tyden a vzdycky vyjdou krasne nadychane. Recept je desne jednoduchy, ja jeste navic vyuzivam techniku, takze i prace je minimalni a vysledek perfektni
Testo delam v pekarne, ale rucne to jde taky. 300 ml vody, 1 kavova lzicka soli, 1 cele vejce, 500 g mouky ( 300 g Wondra flour + 200 g All purpose flour) a 1,5 kavove lzicky susenych kvasnic. Driv jsem pridavala i neco jako rohliky - nejlepsi chutove je wienna bread - neco jako ceska veka, ale ted uz to delam bez pridavani peciva a knedliky jsou chutove vyborne. Co jsem se divala na netu, tak v Kanade se Wondra mouka neprodava, ale stejna ma byt Robin Hood Instant Blend flour. Az je testo hotove a nakynute, tak varim v pare ne ve vode. Ja knedliky delam v parnim hrnci a nebo obcas klasicky na paracku. Paracek je potreba vymazat maslem a nebo sadlem. Pomoucenyma rukama rozdelim testo na 2 dily, uplacam dva knedliky a vlozim do paracku. V hrnci privedu vodu do varu a teprve az vari, tak tam vlozim paracek s knedliky, zakryju poklici a 20 minut naparuju - DULEZTE je , aby se poklice nezvedala !!! Po 20-ti minutach knedliky vytahneme a propichame paratkem a nebo vidlickou, aby unikla para. Pokud se delaji knedliky v parnim hrnci, tak se nadobky vymazou tukem, do kazde nadobky jeden knedlik a nastavi se 20 minut. Ja nahazim suroviny do pekarny, zapnu program na DOUGH, za 1.5 hodiny vytahnu hotove testo, rozdelim na 2 dily, vlozim do parniho hrnce, nastavim 20 minut, vytahnu nadherne knedliky a nadobi umyje mycka |
Zdenka |
• |
21.3.2013 4:22:00
all purpose flour :)
|
Zdenka |
• |
21.3.2013 4:21:06
Ja pouzivam "all purpuse flour" (Robin Hood nebo Rogers, unbleached), drozdi ne, ale prasek do peciva, mleko, vejce, sul....Jsou dobre. Do testa pridam tak dva platky bileho toustoveho chleba nakrajeneho na kosticky nebo bagetu nebo nejakou bun.
|
Sam01 | 129844 |
20.3.2013 17:41:50
XY,
nemohla bys mi prosím napsat ten recept na suroviny co používáš v USA. Našla jsem taky info o té all purpose mouce,ale netroufám si bez vyzkoušení poradit,jak na ty knedlíky. Jsem prostě zvyklá,že tu mám k ruce hrubou i polohrubou mouku. |
xy |
• |
18.3.2013 20:47:30
nejsem tedy v Kanade ale v USA, ale treba budou mit v Kanade neco podobneho. Mouka je tu jen hladka pod nazvem All Purpose a tu micham se semolinou, protoze to je nejhrubsi, (krome krupice) co se tu da sehnat. Nekdy pridavam nakrajene dinner rolls nebo jine bile pecivo, ktere neni sladke, ale knedliky jsou dobre i bez nich. Drozdi jsem parkrat videla i cerstve, ale pouzivam susene. Zadny rozdil v tom neni. Knedliky mivam dobre.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.