Srdecne Te zdravim!...Jelikoz jsi neodpovedela na PREMNOHA vyvraceni vaseho uceni, ktere jsem Ti nabidla..jsem rada, zes ze sve "ulity" vylezla alespon ted..
Premyslelas nad tim?
Dam Ti jeste jednu JEDNODUCHOU uvahu..Je fakt velmi prostinka..
Snad budes se mnou souhlasit,ze to, jak se Hospodin predstavuje treba Mosemu v horicim keri z knihy Exodus, JEDNOZNACNE ukazuje, ze je B-hem MEZIOSOBNE VZTAHOVYM navenek..
Je tak? "jsem B-h tvych otcu, B-h Avrahamuv, B-h Isaacuv, B-h Jacovuv.."
Predstavuje se cloveku prostinkym ZPUSOBEM, ktery v teto fazy jeho "duchovniho vyvoje" , jenz jeste nedospel ke "zralosti", jednoznacne muze clovek spravne chapat..
Rekni mi prosim, pokud k tomu nutne plati, ze B-h je v urcitem smyslu svým bytím, NAPROSTO NEZAVISLY na svem stvoreni..,tedy sve svoreni ke svemu byti NEPOTREBOVAL, NEPOTREBUJE ani NEBUDE POTREBOVAT.. MUSI tedy platit, ze je také MEZIOSOBNĚ VZTAHOVY SAM V SOBE../uvnitr sebe/..Jinak by mu stvoreni neco pridavalo..A to prece NENI PRAVDA...Jak tedy chapes, ze to, ze je B-hem nasich otcu, B-hem Avrahamuv atd..MUSI nutne mit svuj MEZIOSOBNE VZTAHOVY pravzor SAM V SOBE..???
Nebo mi chces rict svym ucenim, kdyz nesouhlasis s uvedenym, ze tedy B-h je věčná SAMOTA? Vzdyt to je tragedie v jaky obraz B-ha veris..Zamerne rikam OBRAZ, protoze toto NENI B_h..My muzeme pouze UKAZOVAT na B_ha, svym neomalenym popisem, stvorenymi slovy vyjadrovat NESTVORENEHO..Prece nas k tomu B-h vyzyva..Abychom to delali..Jelikoz On se nam v dejinach spasy NEJAK ZJEVUJE..ale ZAROVEN se nam dava za UKOL!!!A tak nutne jak roste nase receptivni vnimani vuci tomu, kym On ve skutecnosti je..MUSIME postupne OPOUSTET ty nase STARE OBRAZY o Nem..Je to neustale HLEDANI a OBJEVOVANI B-ha..V tom, v cem se nachazite jako Svedkove Jehovovi, se svym ucenim, jste ve velkem nebezpeci a to tim, ze si myslite, ze B-ha MATE UZ PRECTENEHO..Ze je Vam to JASNE..B-ha mate "na provazku"..
A vsichni, kdo se vas snazi VYSEKAT z te vasi rigidni skrupule, jsou opovrzeni hodni..Ale nedelal tohle sam JEzis???
Budu rada, kdyz mi zodpovis tuto prostinkou uvahu..Pak se mozna KONECNE pohneme dale, v tom, kym B-h ve skutecnosti je..
Ale ubezpecuji te, ze je to NEUSTALE HLEDANI...A neustala ZMENA v MODELECH premysleni..vychazeni ze zajetych schemat , obohaceni a pak navrat na tu samou spravnou cestu hledani, ale s novym poznanim..
Tak jak o tom mluvi apostol PAVEL..kdyz jsem byl dite, myslel jsem jako dite...kdyz jsem muz, myslim uz jako muz..Tak je to i s nasimi OBRAZY B-ha, ke kterym nejak dospivame..ale NEMUZOU byt jeste B-hem samotnym..Rozumis?
A proto ti davam za pravdu v tom, ze chyba je na tvem prijimaci..
Ale i to se da vyladit..POKUD , clovek chce..pokud nechce vyjit ze sebe, nemuze ani prijit k B-hu..Jelikoz B-h sam VYSEL ze sebe, aby mohl prebyvat v nas../toje ta faze "byti na oblacku" - kde clovek nejednou pozna, jak ho B_h MILUJE../ a pak prijdou ty noci smyslů, temne noci ducha..ktere maji vest k jedinemu..
V nich totiz B-h cloveku rika - a tak ted ty, moje draha dcerusko..Ted udelej presne to, co jsem udelal ja, abych prebyval v tobe..Ted musis TY VYJIT ze sebe, abys mohla prebyvat VE MNE..
..Bez toho to ma draha nejde..
A tam zacina "porod"..tam zacinaji ty krece, ty bolesti..
Ale bez tohoto posunu, zustanu na miste.. v nebezpecne urovni vzdalena od B-ha, nebudu sama prebyvat v Nem..nikdy k tomu vlastne nedospeju.Byt v B-hu..
Vis, i Israelite si mysleli, kdyz meli ten B-zi trun na zemi / Archu umluvy/, v chramu, ten pocit..a, tak uz mame B-ha..Je v nasem chramu mezi nami..Tento chram bude naveky..On si to prece nemuze dovolit, aby byl Jeho dum znicen..
A co nato B-h? To je ten B-zi HUMOR..SMETE vsechno co se ZACNE TVARIT jako B-h, ale NENI..B-zi humor, je velmi vazna vec..