24.5.2013 10:52:16 Veronika
Re: Odklad ano ne ne?
Já jsem tohle poměrně dost řešila loni. Dcera je narozená 31.8. a byla tak trochu "mimoň". Já jí říkala Alenko (dost často působila jako v říši divů :)) ). Ve školce mě od nástupu do školy odrazovaly. Že bude všechno zapomínat, ztrácet, nebude stačit tempu atd. Nakonec jsem jí tam přes to dala a nelituji. Nastoupila v čerstvých 6ti letech a úplně se proměnila. Chodí do třídy s několika dětmi mých kamarádek a jako jediná ještě nic neztratila (mají kartu na obědy, chip do školy a šatny, atd.) a jsem to já komu večer chodí sms s prosbou, zda je nějaký úkol, protože všichni vědí, že Kamča to má určitě poznamenané. Tím nástupen do školy a určitou zodpovědností sama za sebe strašně moc vyzrála. Získala sebedůvěru a učení zvládá v pohodě. Nesouhlasila bych s názorem, že odklad ještě nikomu neublížil. S Kamilkou chodí do třídy kluk, který nastupoval skoro v 8 letech a učitelka s ním má peklo. Vzhledem k tomu, že je o rok a více starší než většina spolužáků, tak mu samozřejmě jde všechno rychleji, takže se nudí a zlobí. Taky je silnější a dává to ostatním dětem znát. Možná bych si na tvém místě zjistila, jaký bude věkový průměr ve třídě. Protože pokud tam bude převaha 6ti letých dětí, tak si myslím, že i "handicapované", ale starší dítě, by to zvládlo. Pokud tam ale bude převaha dětí odkladových, tak bych s odkladem neváhala. Přeci jenom je někde jinde mentální vyzrálost 6ti nebo 7 mi (8mi) letých dětí. Přeju ti, abys za rok mohla říct, že ses rozhodla správně.
Odpovědět