Re: Tahle Rusnokova vláda, to je celé z gruntu špatně
Trošku mimo téma. Já myslel, že tady na Rodině si všichni diskutující tykají. Bez jakéhokoli úvodu mi tady všichni začli běžně tykat, tak jsem se přizpůsobil. Beru to, že tady jsme spíš pod svými nicky než pravými jmény, věk tu taky neuvádíme.
Teď zas k tématu. Myslím, že nejde o tom, který ministr v té odcházející či nové vládě je dobrý či špatný. O tom to není. Rusnok objektivně bude asi schopný ekonom a manažer a část lidí z jeho nových ministrů se jeví jako schopní alespoň k udržovacímu chodu rezortu. Problém vidím v tom, že tu vzniká vláda, která není postavena na důvěře sněmovny. Možná tu budou pokusy důvěru nějak získat - uplácením někoho (např. postem v té vládě) či různými přísliby. Demokratická vláda by ale vzešla z vůle parlamentní většiny. Chybí mi snaha oslovit někoho, kdo je legitmní tu vládu sestavovat. Tj. vládu by měla sestavovat nějaké uskupení, které je schopne doložit většinu v parlamentu. Nebo vládu by měla napoprvé zkusit sestavovat nejsilnější parlamentní strana. Nic takového. Člověk mimo parlament, Zemanům kamarád. A k tomu Mynářovo prohlášení, že Sněmovna není důvěryhodná atd. Neboli na Sněmovnu se z vysoka kašle a případné hlasy se snaží získat intrikováním. A kalkuluje a hrozí se tím, že tahle vláda může vládnout klidně i rok.
Plně souhlasím s Kalouskem - nová vláda se chová jak invazní komando. Když k nám přijeli v r. 68 Rusové, tak tady tu měli předtím podporu od určitých kolaborantů, byl tu i zvací dopis. A zpětně si podporu získali. Hodně lidí v rámci normalizace pak "souhlasilo" s příjezdem okupačních armád. Ona je totiž otázka, co by Zeman dělal čerstvě po volbách. Taky by mohl najmenovat svoji vládu odborníků, když ta jeho partaj tam získá leda 5%, jestli vůbec. Jenže on je prezident a vládu jmenuje on, že. A vláda přece může bez důvěry parlamentu vládnout jak dlouho chce. Ústava totiž nestanovuje termín, dokdy musí skončit.
Pamatuji prezidenta Husáka i Svobodu, za Novotného jsem byl moc malý, abych mohl něco posoudit. Přijde mi, že Zeman je horší než všichni tito "dělničtí" prezidenti. Husák byl osobnost, byl inteligentní a uměl vystupovat. Lidi se likvidovali tak, aby to pokud možno nikdo nevěděl, žádné monstrprocesy. Svoboda byl voják, co pomáhal osvobozovat zemi. Novotný byl osobně skromný, věnoval prý svůj prezidentský plat celý straně. U Svobody a Husáka šlo o lidi, co dělali kompromis s Rusy. Tj. oni byli lepší než nějaký Jakeš či Bilak. Zeman je prezident demokrticky zvolený. Tak bych čekal spíše více než od komunistických prezidentů. Přitom u něj spíš mám dojem, že to je člověk, který je zavázán Rusům - např. placením přes Lukoil. I ten Gottwald, co dělal zločiny, tak to dělal proto, že se bál Rusů - aby nezlikvidovali taky jeho. Přece jen v té Moskvě leta pobýval, věděl, jak to chodí.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.