5.8.2013 14:20:20 Ráchel, 3 děti
Re: Synovec je závislý
Kupodivu nikdy bych nemohla říct že jsem byla závislá.
No, holka, to máš opravdu poněkud posunutý úsudek. Z toho, co autorka píše, tak kluk závislý je, ber to jako úsudek někoho
Myslím si že celý problém spočívá v jeho hlavě cítí se nepochopený a nechtěný do toho puberta je to asi jedno s druhým tak jsem to měla já a navíc vliv kamarádů dělá své.
- Ale nikdo netvrdí, že v tom nehrají roli psychické problémy. To se ale nevylučuje s tím, že potřebuje léčení.
Možná do začátku by bylo lepší aby mamina buď přerušila školu a nebo ho šoupla do jiné to by mohlo pomoci když v té současné nezapadl.
- To je pěkné, ale v této fázi to samo o sobě už nepomůže.
Vůbec bych nepřikláněla vinu tomu že to udělalo to že v 15 usrkával pivo na sluníčku to dělal každý a nevěřím že ne.
- Tak to jsi na omylu, každý to nedělal. Není to normální a není to v pořádku. Dokud tenhle mýtus bude v této společnosti převládat, budeme stále patřit mezi země, ve kterých je alkoholismus velkým problémem mládeže.
Hlavně bych ho hned nestrkala na léčení nebo do cvokárny v tu chvíli matka ztratí veškerou důvěru
- tak jelikož je z toho chlapec sám nešťastnej, tak by dokonce mohl i souhlasit. jinak moje děti taky nechtějí třeba na očkování, ale jsem za ně zodpovědná a holt je přiměju. je mi jasné, že to jako přirovnání kulhá, ale do 18ti má za něj pořád ještě zodpovědnost a je to možná poslední šance, jak ho zastavit na cestě za sebezničením. j
maminy tady neznají jeho psychický stav.
- no, to ty taky ne ;) a tvoje rady jsou v tomhle případě dost nebezpečné - což ti říkám jako ten odborník ;)
Odpovědět