8.10.2013 14:02:17 Černá kronika
Jak vypadá a chutná dobrý burčák?
U nás jsem koupila dvakrát burčák, byl světlemléčný, tvořili se neustále bublinky a chuťově byl vynikající. Dole bylo trošku usazeniny. Bohužel k nám na "vesnici" ho vozí jen v pátek, tak jsem si teď přívezla z Písku z vinotéky, ale vůbec se mi nezdá. Je tmavěhnědý, dole i nahoře je velká vrstva usazeniny z takových větších cucků, nemá bublinky a je prostě hnusný, voní jinak, spíš po jablkách, prostě jako hnusnej jablečnej mošt a to mám mošt ráda.... Paní ve vinotéce povídala, že je to zatím šťávička, že ho mám nechat "uzrát", ale mě se to prostě nezdá. Je tohle nějaká ta počáteční fáze burčáku nebo je to nějaký pajcovaný hnus? Má barvu jak hnusný hnědý silonky.Bohužel ho stáčela do zelený neprůhledný láhve a když jsem nalila doma do sklenky, tak jsem byla hodně rozčarovaná.
Odpovědět