11.10.2013 21:27:45 kreditka
Dědictví - družstevní byt a odměna pro notáře
Bohužel i na nás sdopadl úřední šiml a řeším s mamkou dědictví po tátovi - u nás jednoduchá věc - já noc nechci, nechám vše mamce, jiný dědic není... Po tátovi zůstalo 13 let staré auto, pole odhad 9 tisíc, garáž za 90 tisíc... ale hlavně bydlel s mamkou v družstevním bytě (byt není převeden do osobního vlastnictví). Teď nám přišel dopis od notářky že se k ní máme dostavit a vzít sebou zálohu přes 10 tisíc jako odměnu notářce což mě docela položilo, zdá se mi to hodně.... kdyby byl byt v osobním vlastnictví tak by mě to nepřekvapilo, ale byt je pořád družstva, nebyl ve vlastnictví táty tak mi není jasné z čeho notářka tu odměnu vypočítala....
Nevíte jak je to s výpočtem odměny pro notáře u družstevního bytu? Máme šanci se bránit když se nám bude zdát že odměna notářce je nepřiměřená?
Myslíte že odměna vypočítaná notářkou je adekvátní vzhledem k tomu co táta vlastnil?
Uvítám jakoukoliv radu.... myslela jsem že u nás to proběhne vklidu, ani notářka s námi neměla práci a buch najednou taková pálka
Odpovědět