Možná jsem se vyjádřila špatně. Chtěla jsem tím říct, že případná ultimáta je důležité před jejich vyslovením dobře rozmyslet, protože v takové situaci není nic ničivějšího, než ultimátum, které se nedodrží. Ultimátum není jen "přestaň s tím", ale "přestaň s tím, NEBO!" A zakladatelka si musí dobře rozmyslet, co je pro její situaci NEBO, které bude schopná dodržet v případě, že partner jejímu požadavku nevyhoví. Nebo půjdeš z domu? Nebo odejdu já s dětmi? Nebo přestaneme být partneři a zůstaneme jen rodiči? Nebo podám žádost o rozvod?
Dobře zvolené ultimátum může záchránit vztah, protože dá pocítit možnost ztráty. Ultimátum, které nebude dodrženo, může způsobit, že se situace zacyklí, protože "ona to tak stejně nemyslí".
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.